Saturday, October 13, 2012

Petua Untuk Menghapus atau Membunuh Kutu Rambut

Pilihan 1: Ambil 4 ulas bawang putih dan tumbuk hingga lumat. Kemudian gaulkan bersama 3 sudu makan minyak kelapa. Lumurkan rata pada keseluruhan rambut dan biarkan selama lebih kurang 15 minit. Selepas itu sikat dengan penyikat kutu.

Pilihan 2: Gosok buah belimbing ke seluruh rambut dan kulit kepala. Biarkan kira-kira 5-10 minit dan bilas dengan air bersih. Rambut kembali sihat dan bebas kutu jika rajin mengamalkannya.

Pilihan 3: Ambil beberapa biji ubat gegat dan tumbuk hingga halus. Campurkan ubat gegat itu dengan setengah cawan minyak kelapa/minyak masak. Sapu seluruh kepala dan balut kepala dengan kain. Selepas 15 minit, bilas rambut.

Pilihan 4: Ambil cuka putih dan sapukan cuka putih pada rambut. Biarkan selama 2-3 jam. Balut kepala anda dan sikat kepala anda menggunakan sikat kutu. Bilas kepala anda. Amalkan pilihan petua ini setiap 3 hari sekali sehingga kulit kepala bebas dari serangan kutu rambut.

Pilihan 5: Sapukan mayonis pada rambut. Biarkan selama 2-3 jam. Balut kepala anda dan sikat kepala anda menggunakan sikat kutu. Bilas kepala anda. Amalkan pilihan petua ini setiap 3 hari sekali sehingga kulit kepala bebas dari serangan kutu rambut.

Pilihan 6: Sapukan minyak zaitun pada rambut. Biarkan selama 2-3 jam. Balut kepala anda dan sikat kepala anda menggunakan sikat kutu dan bilas kepala anda. Amalkan pilihan petua ini setiap 3 hari sekali sehingga kulit kepala bebas dari serangan kutu rambut.

Pilihan 7: Sapukan sedikit minyak tanah pada rambut dan bungkus kira-kira 15 minit. Selepas itu syampu rambut anda

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List