Monday, July 7, 2014

Koleksi Baju Melayu Raya Moden Lelaki

Fesyen pakaian orang laki dengan pompuan sentiasa berubah ikut peredaran masa... cumanya fesyen lelaki ni mungkin lambat skit arus perkembangan dia berbanding fesyen orang pompuan sbb tak banyak ruang untuk mengolah fesyen lelaki sepertimana fesyen wanita... Tapi, bagi pakaian tradisional lelaki Malaysia, apa yg kita boleh nampak kini adalah pertembungan gaya klasik dan moden...Bertambahlah jika nak menjelang raya tak kira Hari Raya Aidilfitri (Raya Puasa / Syahwal) ataupun Hari Raya Aidiladha (Raya Haji)


Baju Melayu moden misalnya adalah pakaian tradisional yang direkabentuk untuk lelaki zaman sekarang... Ianya telah diberikan sentuhan moden bagi diketengahkan dalam pasaran fesyen yang lebih besar dan mengikut trend terkini... Masih sama seperti dulu, baju melayu moden masih tetap murah dan mampu dimiliki oleh semua orang. Malah ia masih kekal popular sebagai pilihan utama di hari raya selain dari jubah moden. Biasanya jenis baju yang dapat perhatian adalah jenis Baju Melayu Teluk Belangan dan Baju Melayu Cekak Musang...



Lelaki kalau pakai baju melayu pastu pakai pulak dengan sampin hasil tenunan yang sangat cantik dengan kombinasi warna yang sesuai mesti nampak segak bergaya terutama hari raya nanti... Malah kalau dipakai lengkap dengan songkok dah boleh hadir untuk majlis-majlis formal dan majlis perkahwinan dah.... Pastu pakai plak dengan kasut hitam kannn... tak pun sandal atau capal... perghhh... kompom nampak bergaya habis... untuk dapatkan sepersalinan baju melayu berjenama terkemuka dengan harga yang murah, boleh jer beli secara online... Skrg ni dah banyak online shopping website kat Malaysia ni yang menawarkan koleksi Muslim wear untuk lelaki... boleh la try ushar... aku pun skrg ni dlm proses ushar baju melayu online...

Galeri koleksi Gaya-gaya terbaru fesyen baju melayu lelaki terkini

poket ada lining

lengan dan pinggang berwarna berbeza

Ala-ala johor harimau muda

kanak-kanak

bahu macam ada pad

em-apa-apalah


tag: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, millennium, abad 2. mens fesyen1

2 comments:

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List