Tuesday, December 4, 2012

Tip Kek Krim Keju

Memang sedap. Lihat gambar sahaja dah terliur. Kek keju terdiri dari bermacam-macam jenis. Yang asas mestilah ianya diperbuat dari keju. Petua paling penting, ianya mesti disejuk beku, berulah enak


Nak mendapatkan kek keju gebu dan enak, tip ini mungkin membantu...

1. Biarkan krim keju dan telur bersaiz AA dalam suhu bilik untuk medapatkan adunan yang lembut.

2. Potong krim keju kepada beberapa potongan kiub agar mudah lembut.

3. Jangan guna krim keju rendah lemak atau tanpa lemak kerana kek akan menjadi liat dan rapuh.

4. Jangan pukul adunan terlalu lama kerana banyak udara dalam adunan yang akan menyebabkan kek rapuh.

5. Jangan buka ketuhar dalam 30 minit pertama kerana kek mudah retak dan bantat.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List