Friday, September 20, 2013

Minum jadi Kurus Ramping

minum pun boleh kuruskan badan?
Lima Minuman Segar Merampingkan Perut dan Menguruskan Badan | Minuman bersoda atau bergas, sirap atau milkshake memang sangat menyegarkan. Tetapi, minuman tersebut mengandung gula tinggi yang boleh membuat tubuh meningkat beratnya dan perut makin membuncit.

Sebenarnya ada minuman yang selain segar juga boleh membantu Anda merampingkan perut dalam masa yang sama. Kita macam "2 in 1".

Cuba secara teratur menelan lima minuman berikut, yang memiliki banyak manfaat kesehatan dan membuat perut anda makin seksi dalam masa yang sama.1. Air Semulajadi
Selalu memenuhi keperluan cairan adalah kunci untuk menjaga berat badan. Minum air putih membantu tubuh menjaga keseimbangan cairan, mengurangi risiko kembung dan membuat Anda kenyang lebih lama. Tetapi, jika Anda bosan dengan rasa air putih, tambahkan saja perasan jeruk nipis, daun mint atau hirisan mentimun. Klik seterusnya untuk maklumat faedah minum air suam dan kelebihannya

2. Jus semangka / tembikai
Jus semangka hendaklah tidak ditambah dengan gula, asam aminonya boleh membantu melarutkan lemak perut. Asam arginine dalam tembikai, menurut penelitian dalam Journal of Nutrition, boleh mengurangkan lemak tubuh dan membuat isi otot lebih kecil, termasuk otot perut. Kandungan nutrisi dan asamnya juga berfungsi meningkatkan metabolisme tubuh.

3. Teh peppermint
Ini adalah minuman 'pemadam' haus yang sangat menyegarkan waktu cuaca panas. Fungsinya bukan hanya menghilangkan dahaga tetapi juga membantu tubuh memproses lemak lebih cepat. Setelah Anda makan makanan berlemak tinggi seperti daging merah, minum saja teh peppermint.

4. Nenas
Buatlah jus nanas, ianya menjadi minuman segar sekaligus merampingkan perut. Caranya dengan mencampurkan dua sudu biji selasih ke dalam jus. Kandungan asam lemak nenas terbukti boleh menurunkan lemak perut. Sementara, nanas mengandung bromelain, iaitu enzim yang membantu memecah protein, sehingga mempermudah proses pencernaan dan mencegah kembung. [Klik] menghilangkan lidas nenas

5. Teh hijau
Bukan hanya mengurangi risiko penyakit jantung dan kanser, mengambil teh hijau juga membantu mengurangkan lemak perut. Hal ini kerana kandungan catechin pada teh hijau yang sangat tinggi. Akan lebih baik jika Anda minum sebelum berolahraga, kerana akan membantu pembakaran lemak lebih banyak.

1 comment:

  1. Biji selasih pun boleh kuruskan badan. Makanlah serat mcm buah pisang, cepat anda kurus

    ReplyDelete

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List