Monday, April 1, 2013

Tutorial AdFly Banner

Ingin menjana pendapatan melalui blog anda. Berikut adalah tutorial bergambar (klik gambar untuk lebih terang nampaknye) untuk yang susah nak faham apa yang ditaiphanya dengan huruf je. Tetapi kena ingat, menjana pendapatan dari adFly, memerlukan 10,000 pengunjung = $ 4. dan minimum pengeluaran $ 5 secara automatik ke akaun paypal.

Ye... menjana pendapatan memerlukan masa yang lama dan berblog secara berterusan. Kecuali post anda popular sepanjang masa dan zaman, tetapi adfly hanya membenarkan artikel yang bersih, tidak menyalahi undang-undang dan tidak lucah.


(A) Memiliki akaun adFly. Kenalah juga memiliki akaun PayPal untuk mengeluarkan wang anda (nanti boleh dikeluarkan ke akaun bank tempatan)
(B) Dah siap, maka cara meletak banner di blog anda. Ada banyak cara lain nak menambah pendapatan tapi sy berjaya menggunakan kaedah banner, ianya tidak menggangu pembaca blog anda.

Dalam akaun adFly anda (1) Klik "Tools"
(2) Klik "Website Entry Script"
(3) Copy script yang akan digunakan dalam langkah (C)
(C) Dalam Blogspot anda

(1) Klik "Template"
(2) Klik "Edit HTML"
(3) Patutnya ini dahulu, Matikan "Disable" paparan Mobile.
 (D) Teruskan di blogspot

(1) Scroll down dan cari tag </body> pada baris 1870
(2) Gantikan dengan kod adfly diatas tag </body>, Pastikan SAVE
perhatikan formula saya
<script type="text/javascript">
    var adfly_id = ________;
    var adfly_advert = 'int';
    var frequency_cap = 5;
    var frequency_delay = 5;
    var init_delay = 3;
</script>
<script src="https://cdn.adf.ly/js/entry.js"></script>

gantikan int dengan banner dan 3 kepada 1

OK SIAP DAH. Selamat mencuba, Kenapa saya tak mengunakan "int" (full page script = popup besar-besaran iklan adFly) walaupun ianya menjana pendapatan lebih besar. Ini kerana pengunjung anda perlu tunggu selama 5 saat. Kebanyakan pengguna sekarang menggunakan android dan ianya lambat loading.... jadi pembaca anda akan lari. sayang...1 comment:

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List