Sunday, August 17, 2014

Aduh Harga Barang Naik - Cara JIMAT

10 Cara Berjimat!

Salah satu cara yang paling express untuk kumpul duit ialah kurangkan perbelanjaan & cari jalan untuk jimatkan duit. Berjimat salah satu benda paling susah nak buat. Hari ni azam nak jimat, tapi esok tengok tengok dah habis duit beli itu ini Mungkin ada yang nak kahwin, ada yang tengah aim nak tukar kereta baru, nak melancong, atau apa apa je la yang memerlukan bajet besar. So, dari awal-awal ni beringat & berjimat lah. Tak la nanti, last last mini duit tak cukup. Tak pasal pasal kena cancel plan.

1. Masak sendiri
 Elakkan makan kat luar.Bukan je dapat berjimat tapi terjamin dari segi kebersihan & kesihatan. Maklumlah sekarang nie, semua benda dah naik harga.. terutamanya makanan! So, kalau masak sendiri dah boleh kurang sikit belanja tu. Tapi untuk yang duduk kat hostel tu, terpaksalah makan kat kafe.

Buat Wanita - Pencetus nafsu lelaki teransang bila

Zaman sekarang ni, macam-macam benda yang tak pernah kita terfikir akan berlaku dah pun berlaku. Bukan sekali tapi berkali-kali.

Siapa sangka zaman sekarang datuk boleh tergoda dengan cucu sendiri? Bapa boleh terkam anak yang lahir dari rahim isteri sendiri? Pak guard yang dulu kita boleh harap, zaman sekarang berani memperkosa?

Apa mereka tak punya belas ihsan dengan darah daging sendiri ke sampai tegar berbuat kejam sampai macam tu sekali? Nafsu mereka ni dah melampau-lampau ke?

Hinggakan wanita menutup aurat pun tak terlepas daripada menjadi mangsa.

Fakta Lelaki Pabila Memasak

9 Fakta Bila Lelaki Memasak - Memang kebanyakkan chef-chef terkenal di Malaysia mahupun di dunia terdiri dari kaumlelaki. Tetapi hakikatnya, umumnya kebanyakkan lelaki jarang sekali memasak, kalau ada pun tentunya masakan tersebut lain rasanya. Jom baca Fakta yang terjadi apabila kaum bapa yang memasak di dapur:

1) Menurut kajian, 99.9% lelaki di Malaysia amat pandai masak kari. Tapi megi kari saja la.

2) Lelaki kadang-kadang memang suka memasak. Tapi masalah utama ialah mereka amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk.

Wednesday, August 6, 2014

Kod SMS jika MF60 USSD tak detect Sim UMobile

Sangat bermasalah jika gunakan MiFi ZTE MF60 sebab nak subscribe ke plan terbaru susah sangat untuk Prepaid Broadband U-Mobile. USSD tak berfungsi sebab dia ingatkan tak guna Sim U-Mobile. Nak unlock tak boleh sebab dah upgrade firmware darilaman u mobile katanya untuk memudahkan surffing

Takusah pening kepala, gunakan sahaja SMS (cara panduan ni hanya untuk pelan data sahaja),

Caranya

1) Apply New Broadband Plan
Key in "ON MBXX" and send it to 28118

contoh:
ON MB40 
hantar ke 28118
MBXX -- xx tu ikut plan gambar dibawah ni

2) Apply Booster Plan (For 1.0GB 3 days/hari RM10)
Type "ON BOOST", and send to 28118

3) Check Penggunaan Data (Data Usage)
Key in "DATA", and send it to 28118

4) Check AirTime Ballance (Baki dan masa luput)
Key in "CREDIT" or "KREDIT", and send it to 28118

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List