Friday, November 29, 2013

Jenis Jeans Lelaki Yang Sesuai

Pemilihan JEANS yg bertepatan dgn tubuh badan & citarasa adakalanya sangat sukar utk ditentukan.. Tambahan pula sekarang nie sudah banyak jenama JEANS di pasaran seperti cendawan tumbuh selepas hujan yg masing-masing berlumba 100m utk menawarkan pelbagai pilihan yg terbaik..


Tetapi untuk membeli JEANS agar bersesuaian dgn diri & tak pelik di mata orang, korang-korang perlu mengikut kriteria-kriteria tertentu.. Di sini infosantai nak share beberapa kriteria utama yg korang-korang perlu ikut utk mendapatkan JEANS yg terbaik :-

Bahaya Magnet Hiasan Di Peti Sejuk

Satu kajian dari Universiti Princeton telah membuat penemuan menakutkan akibat kesan magnet cantik berwarna-warni yang dilekatkan ke pintu peti ais sejuk.

Makanan seperti ayam, daging, ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan yang disimpan di situ dicemari oleh pancaran sinaran elektromagnet. Orang yang memakannya mungkin mengidap kanser.

Kanser sel terjadi apabila satu sel yang aktif mula merebak secara senyap tanpa disedari. Bagaikan bom jangka, ia hanya disedari setelah tiba ke peringkat 4 bilamana pesakit mula merasakan perubahan pada dirinya seperti demam berpanjangan, loya, tidak bermaya serta kurang selera makan. Pada peringkat ini sudah agak lewat untuk menerima rawatan.

Largest Branded Sale USJ City Mall

NCS Bazaar & Event menganjurkan jualan besar-besaran barangan berjenama

Dari December 2013

1st Floor, The 19 USJ City Mall, L6, Jalan Persiar
Kewajipan, USJ 19, Subang Jaya, Selangor

visit
http://www.facebook.com/The19USJCityMall


Al-Ikhsan Cawangan Baru, Pekan Kapar, Selangor

Pembukaan cawangan Al-Ikhsan di Pekan Kapar Selangor

Lokasi
Al-Ikhsan, No. 262, Jalan Besar Kapar,
Pekan Kapar, Klang Selangor

Promosi
kasut bola Adidas FS TRX FG RM119
Kasut bola UMBRO RM 99

baucher al-Ikhsan RM50

Saturday, November 2, 2013

Buat Sendiri Perangkap Tikus

Tikus Memang Gemar makan Sisa Makanan Yang Ditinggalkan Manusia Ada yang tinggal di kawasan yang banyak sumber makanannya seperti sawah padi dan ladang kelapa sawit. Bagi menangkap tikus ni memang mudah dengan menggunakan jaring dan perangkap khasnya, tetapi kalau nak mengurangkannya pada skala besar, perangkap akan membuatkan anda berbelanja besar dan kosnya akan besar. Catatan lalu petua menghalau tikus

Paling mudah adalah dengan membuat sendiri perangkap tersebut. Mungkin ianya akan meminimumkan kos yang terpaksa ditanggung dan hasilnya akan banyak tikus yang terperangkap dan dimusnahkan.

Buat Sendiri Sampul CD

Alamak dah Burn CD / DVD tapi Tak Ada Sampulnya Lah Jangan serabut, hanya dengan sekeping kertas, takpayah kekedai untuk membeli sampul cd tu.

Caranya (lihat gambar)

1. Letakkan Cd di hujung (bhg lebar kertas)

2. Lipat kiri dan kanan (memanjang)

3. Lipat kedalam

4. Lipat, menutup cd tadi

5 dan 6. Buka semula dan lipat segitiga untuk bucunya.

7. Selitkan

8. Siap

Buat Sendiri Handphone Speaker

Buat Sendiri Terminal Handphone sama ada untuk memegang dan menguatkan atau megecas. Mudah dan jimat, anda tak perlu membazir wang yang banyak.

Caranya dan bahannya

Carilah board kertas, kertas berbentuk silinder, contohnya gulungan tisu, gulungan kain (kalau beli kain sekayu) ataupun seangkatannya. Potong mengikut kesesuaian dan saiz hp anda, jangan loose / longgar sangat.

Untuk menetapkan hp supaya tidak bergerak atu berkuling, cari pin kertas (pin lekat memo pada papan kenyataan, lihat gambar, pin warna merah sebagai kaki)

Dah, siap dongle yang murah dan jimat. Sambil jadi stand untuk hanphone anda. Sesuai untuk Iphone ataupun samsung yang mana speakernya terletak di bawah.

Do It Myself, Multipurpose Holder

Buat Sendiri dan Jimat Mungkin apa yang boleh dilakukan selain membeli pemegang yang siap terjual di pasaraya ataupun kedai dua ringgit, anda boleh menghasilkan sendiri pemegang serbaguna.

Dengan sebiji bola tenis (tennis ball) anda hanya memotong dan menghias seperti gambar. Mudah tak?

Di belakangnya, anda perlu paku dan boloskan bola dibelakangnya.

Pemegang ini boleh digunakan untuk meletak kunci, memegang surat atau dokumen, memegang tuala kecil, ataupun sebagai hiasan

comel tak?

Urus Wayar Berserabut, cara jimat

Pening Kepala Wayar Belakang Televisyen (TV) ataupun Wayar Berselirat Belakang Laptop Jangan khuatir. Jika ingin megurus wayar yang sangat panjang dan bayak terutama untuk set hometheater yang wayarnya berselirat, ataupun komputer dekstop yang mana wayar printernya atau wayar dari punca kuasanya (power supply), cara ini mudah dan jimat

Cuba lihat tag atau klip pada roti, ambil pen permanent dan tuliskan jenis wayar yang anda nak atur / susun. Kan senang. Jimat dan tidak perlu berbelanja lebih.

Phone holder, pemegang handphone

Segmen Buat Sendiri Pening kepala jika plug terminal kuasa terlalu tinggi atau charger hp anda pendek dan tak cukup panjang untuk digunakan sehinggakan anda mengecas hp sampai tergantung hp tu. Mungkin juga anda tidak mahu anak-anak anda atau bayi mengambil hp anda dan menjauhkannya dari dicapai.

Jadi dengan hanya mengitar semula botol losyen bayi (baby lotion) anda hanya perlu memotongnya seperti gambar. Anda perlu menebuk botol tersebut sesuai dengan palam pencucuhnya (palam 3 pin / palam 2 pin). Poket telifon bimbit tersebut makin menarik jika anda membalutnya dengan kertas bewarna agar tak kelihatan jenama botol tu. Mungkin boleh juga dicat dengan cat kalis air atau cat minyak.

ShareThis

Lagi Info Menarik

.. ..

My Blog List